Thursday, September 18, 2008

Forza

Dimineatsa am iesit din casa cu convingerea ca voi da peste complicata si incurcata birocratsie italiana, deci mi-am adunat toata rabdarea, tot zimbetul de care eram in stare la acea ora matinala si m-am pornit spre adresa gasita pe internet. Am gasit-o destul de repede chiar daca initsial ma pornisem in directsia opusa, am intrat si m-am dus glonts la informatsii. Am vociferat dorintsa mea si am fost trimisa la etajul superior, unde, cind am ajuns, in locul unei cozi imense si a unor ghisee ca la posta am dat peste birouri inguste pline de hirtii. Si nici un alt client. Am pus deci pe picioare jumatate de etaj pentru ca nimeni nu stia ce sa se faca cu documentul pe care il aratam, si fara surprize, pina la urma, mi s-a zis ca " mi dispiace", da nu pot face ele nimica cu mine. Hm, zic eu, ce sa ii faci. M-am pornit deci la Universitate, sa cer alt document. M-am pus frumshel in coada de la ISU unde a si inceput toata viatsa mea in Italia - stind la coada de la oficiul ce se ocupa de burse/camine faci cunostintsa cu oameni ce se afla in aceeashi situatsie cu tine, stind la coada ai shansa sa te panichezi din nimicuri si sa te crucesti de asa sistem "bine" pus la punct ca Bocconi. Stind la coada te minunezi de ce nu se vorbeste engleza intr-un birou ce se vrea international, stind la coada citesti fluturashele volante ce prezinta toate misterele si provocarile oferite de orashelul atit de linistit la prima vedere.
Anul acesta insa experientsa a fost mai placuta din cauza ca nu trebuia sa ma chinui sa ii explic saracei doamne de dupa masa in engleza ce document imi trebuie, am deja avantajul de a ii zice scurt si clar in italiana. Deci am stat la coada o ora ca sa stau inauntru un minnut, insa macar a fost cu succes.
De acolo am pornit-o la acel "interviu" pentru nici mai mult nici mai putsin un post in ZARA, unde voi impaturi haine. Da, interviu ce a durat exact 2 minute, insa din care am reusit sa trag anumite concluzii si invatsaminte. 1. Nu am deloc experientsa in acest domeniu deci practica unei discutsii pe tema libera cu o femeie ce nu are timp de mine mi-a prins bine. 2. Nu fi sincera si gindeste-te mai inainte ce vrei sa spui si ce nu. Sunt anumite chestii pe care nu trebuie sa le rostesi nici in ruptul capului. Nu conteaza daca am zis eu una din ele azi sau nu :) nu comentez mai departe:) 3. Prima impresie conteaza foarte mult, asa ca nu te lenevi in a te chiti cit mai bine insa ca in acelasi timp sa nu pari sarita de pe coperta unei reviste de machiaj de prost gust. Cu machiajul nu am probleme - chiar daca azi chiar am vrut sa imi pun nitsel tush pe gene nu am reushit sa gasesc minunatsenia de rimmel, asa ca am plecat asa... ca de obicei :)
Juma de ora m-am mai plimbat prin imprejurimi, am intrat in Duomo si m-am minunat, am fost prin magazine si am studiat niste sculpturi ciudate insa atractive. Fac bani si imi cumpar una :) Intr-un final am fost chemata la agentsie sa semnez contractul asa ca in septembrie nu voi avea timp liber, lucru pe care il shi urmaream :-D Deshi ma gindeam initsial la ceva mai serios, dat fiind faptul ca aceasta shansa de a fi in Staff la ZARA a aparut acuma, am zis ca intre timp caut ceva mai serios, insa nitsica experientsa in arta de a obosi nu imi strica. Forza!

3 comments:

adinusa said...

machiaza-te woman! nu mai privi chestia asta ca pe ceva care rompe le palle!

Roxanchik said...

pai da, da nu am cu ce! literally... tre sa fac o vizita la upim ;)

adinusa said...

yes u do!