Saturday, December 27, 2008

Cind nu iubesti

Greu este sa iubesti. Poate ca nu totsi au avut shansa sa simta ce inseamna acele emotsii in stomac, ce inseamna bataile frenetice ale inimii, cum e sa te gindesti mereu la o persoana... De aceea nici nu stiu cum sa reactioneze, nu stiu cum sa se lase iubiti.... Multsi nu au trecut prin acele momente de asteptare inaintea acelei revederi, multsi nu stiu ce inseamna sa incerci sa atingi buzele persoanei dragi cu buzele tale... Pentru ca da, este complicat sa iubesti. Si nu anume din cauza ca este greu, ci anume pentru ca nimeni nu te poate fortsa sa o faci. Ori iubesti, ori nu.
Si atunci nu o faci. Ramii singur cu tine. Fara alte complicatsii, fara alte idei, fara promisiuni si fara obligatsii. Iti raspunzi numai tsie, depinzi numai de tine, ai toata libertatea pe care o doresti. Esi doar tu cu tine si potsi face ce vrei cind vrei. Daca nu ai chef de ceva, amini. Nu ai cui promite nimica, nu dezamagesti pe nimeni. Chiar daca o faci, tsie iti e indiferent, pentru ca nu iubesti. Pentru ca nu iti pasa. Si nici nu iti imaginezi cit rau faci persoanelor din jur.
Este deja dovedit faptul ca indiferentsa este cea mai rea. Ea creeaza cele mai adinci rani. Prin a nu spune nimic, faci mai rau decit prin a spune acel adevar dureros. Prin a nu face nimic, este mai rau decit ai face ceva, orice...
Cind nu iubesti este usor sa fugi. Pentru ca nu te tsine nimic intr-un loc anume, deci mergi mai departe cu inima usoara. Nu te gindesti la ceea ce lasi in spate, nu te gindesti la persoane, la prietenii, la adevaruri. Tu doar esti liber. Si poti sa faci ce vrei.
Este foarte usor sa ignori. Pentru ca e mai usor decit sa dai ochii cu o situatsie neplacuta. Este mai usor sa lasi totul balta - pentru ca nu iti pasa. Iar sentimentele celor din jur iti par atit de nesemnificative... pentru ca nu iubesti. Pentru ca nu simtsi. Asa ca te joci. Joaca-te... Se va juca si cu tine cindva cineva.

3 comments:

Anonymous said...

ca sa iubesti tb sa ai curaj, sa iti asumi riscuri. si cum oamenii prefera de obicei lucrurile sigure...

Anonymous said...

ce final amenintator...
brrr

Roxanchik said...

ap sa se invetse minte :)))))