Sunday, November 2, 2008

Baldinini experience

Ora 12:15. Cu pas rapid ma misc printre multsimea de persoane ce in mod evident nu se grabesc nicaieri, deci trebuie sa imi croiesc drum printre acei turisti ce casca gura la Duomo, printre acei italieni ce au timp sa stea la taclale exact acolo unde s-au intilnit cu vecinul/colegul/verisorul/fostul prieten - adica in mijlocul drumului :) Eu insa ma alatur paturii muncitoare ce se deosebeste din multsime anume prin acea mimica plictisita, miinile bagate in buzunar si pas rapid intr-o directsie stabilita, merg cu ochii in pamint caci deja cunosc pe de rost drumul pe care il fac zi de zi.... Grabesc pasul ca sa doar verde la semafoare, am gasit si o ulicioara ce imi permite sa economisesc 4 minute de drum, deci ajung la servici in nici mai mult nici mai putsin de 29 minute. Pe jos, rapid, eficient, si cel mai important, sigur. Fara nici un fel de interventsii externe, doar daca nu ma intilnesc cu cineva pe drum :)
Ajung la piazza San Babila la 12:44. Exact. Ma ashez si eu pe monumentul reprezentativ si urmaresc turistii ce fac poze, lucratorii din diferitele magazine ce ies la pauza pentru a lua masa ( da, am invatsat sa ii deosebesc), ascult fara sa vreau discutsiile la telefon a oamenilor din jur caci la rozovu meu cinta numai casca stinga..... Apoi, la 12:50 ma ridic si alene pornesc impreuna cu valul de femei cu gentsi de la Prada si cu barbatsi cu incaltsaminte stralucitoare spre via Montenapoleone. Acolo este mereu agitatsie, trotuarul este mic, lume multa, iar eu, ca sa nu ma impiedic de nimica, tsin ochii in pamint, iar prin fatsa mi se perinda tot felul de cizme si pantofi - desigur, deodata observ cine se incaltsa la Baldinini. Atunci ridic ochii si da, mi se intimpla sa recunosc fetse, off, de as avea aceeashi memorie vizuala si cind e vorba de macroeconomie :)
Ajung la magazin exact la 12:52. Zic un "ciau" ce se vrea vesel si urc sus, printre zecile de cutii cu incaltsaminte ca sa ma imbarbatez si sa ma programez la 6 ore de ... ce-a da domnu sa fie. Bine a zis cine a zis ca nici o zi nu seamana cu alta. Pentru ca persoanele ce sunt in magazin se schimba, pentru ca clientsii sunt mereu altsii, pentru ca sheful este mereu mai mult sau mai putsin excenttric, pentru ca pentru ca pentru ca. Si deci mereu ceva se intimpla, trebuie numai sa stii sa rizi la momentul potrivit, sa taci cind este cazul si sa te faci ca nu auzi nimica cind se intimpla sa se ia shefu de tine si sa faca glume proaste. Caci, cum nu ai da, sheful are mereu dreptate, si daca zice el ca geanta cutare nu este frumoasa, tu trebuie sa zimbesti si sa o ascunzi in depozit, chiar daca stii ca se vinde foarte bine. E drept ca eu propun clientsilor tot ceea ce mie imi place - si da, trebuie sa recunosc ca am gusturi bune. Pina cind eu cu gusturile, clientsii cu banii :)))
In unele zile acel om de Dumnezeu (sheful)se plictiseste si ii vine ideea sa schimbe expozitsiile din magazin. De bine de rau, isi face ocupatsie, iar eu rid destul de bine in momente cind se incerca incaltsarea manechinului cu o pereche de cizme din piele intoarsa, acesta fiind mai intii dezmembrat iar in tot magazinul se aud sudalme ca de ce nu a putut firma sa cumpere un manechin cu o masura mai mica la picior :)) Asta are masura 41 si inca si sta intr-o pozitsie interesanta :) Iar italienii, de desteptsi ce sunt, dupa ce s-au enervat si au aruncat membrele inferioare prin magazin(bine ca nu era nici un client prin preajma) si suduiau de zor, au luat o pila si au inceput a roade piciorul manechinului. Deshi tre sa recunosc ca le-a venit repede mintea la cap si au imbracat un ciorap de matase pe piciorul problema si deci a cizma a intrat ca turnata. Slava Domnului ca i-a venit ideea shefului, ca de nu, avea sa stea sa roada Antonio la plastic mult si bine.
Deci nu pot sa spun ca este un loc de munca extrem de stresant, insa ceea imi place cel mai mult este si ceea ce ma oboseste cel mai mult : faptul ca vad si vorbesc cu foarte multsi oameni. Si nu, nu sunt totsi bogatasi si alintatsi care cauta ceva original care sa fie numai a lor - am avut si asa cazuri, cind nu au cumparat un anumit accesoriu pentru ca au vazut ca e ultimu, prin urmare in LUME mai sunt inca 2 astfel de modele (!!!?????) Da, exista multe persoane care cumpara din moft, care nici nu masoara cizma data si care se cred ombilicul terrei. Este destul de interesant sa analizezi specimene gen porno-star cu implanturi in fese ( desigur ca avea operatsii si la buze, obraji, sini si extensii in parul ala decolorat intr-o culoare galbena deskisa) insa aceste elemente mi-au atras atentsia mai putsin decit forma nenatural de rotunda a bucilor ce incepeau imediat de sub talie.

Si asta nu e totu, experientsa Baldinini inca continua... :) Tre sa am numai rabdare si putere.

No comments: