Wednesday, April 16, 2008

Blogging ( 1)


Bloguri. Sunt acele mici nishe unde se ascund ginduri, opinii, pareri, vise si dureri. Este acel ceva pe care nu potsi sa il spui insa care trebuie impartashit. Este acel locushor al tau unde esti stapin si unde nu faci parte din societate totushi fiind parte din ea. Este acel ceva ce te face sa te calmezi si sa reflectezi mai mult sau mai putsin adinc asupra realitatsilor de zi cu zi, unde postezi tot ce itsi vine in cap si nu te intereseaza daca te citeste sau nu cineva - si nici nu ai de unde sa stii, nu ai counter si dezactivezi comments-urile. Anonimitatea ishi are avantajele sale - potsi sa ai tupeu fara a-l avea - da, faci afirmatsii dure, insa prin a nu-tsi da numele esti "protejat". Blogurile-retsea creeaza dependentsa: " ai citit blogul meu?" , " da, am lasat comment" - este o activitate ushoara, placuta, aduce satisfactsii de moment, faciliteaza trecerea timpului, creeaza un sentiment de utilitate si de apartenentsa unui anumit grup. Majoritatea paginilor personale sunt file de jurnal - cu notitse zilnice, informatsii de rutina, intimplari amuzante, pareri, opinii, discutsii. Pina la urma, este pagina PERSONALA, deci o scrii pentru tine, insa nu o faci in Microsoft Word, sau, mai nou, in Google Docs. O faci in Blogger, pentru ca mai nou a aparut necesitatea de a te simtsi util acestei WWW. Vazind ca daca dai in Google Search numele tau, si apare ceva, te simtsi implinit. De asemenea, se poarta altruismul, si itsi spui ca poate ajutsi si tu pe cineva cu un sfat, cu o lectura interesanta - de ce sa nu impartsi cu lumea intreaga ce ai de zis? Pina la urma, nu fortsezi pe nimeni sa citeasca ce ai scris, insa te bucuri cind cineva o face:) In realitate insa, este necesitatea de a te simtsi util.... Caci in multe zile, post-ul de pe blog este unicul lucru util si palpabil pe care l-a facut autorul pentru societate. Trist? Poate. Insa adevarat.
Paginile variaza foarte mult in contsinut - de la fotografii, video amuzante pina la discutsii politice samd. Dai peste ele oriunde - bloguri sunt cita frunza si iarba. Sau daca vorbim de www, sunt cite 0 si 1 in codurile binare. Citesc si paginile unor persoane pe care nu le cunosc, daca ca m-a intrigat ceva din pagina lor le vizitez din cind in cind. Da, imi ia ceva timp, insa, paradoxal, nu pare timp pierdut pentru ca afli lucruri noi si faci comparatsie intre realitatea ta si cea expusa de altsii - pina la urma, este un mod de comunicare. Pacat insa ca se inventeaza tot mai multe metode de comunicare virtuala, si intre timp se uita de cea traditsionala, discutsia fatsa in fatsa. Insa aceasta este alta discutsie, alt post:)
Tema unei pagini pe care o vizitez cam o data in saptamina este Sunday's Secret Posts, care este doar o veriga in tot lantsul de resurse de internet ce se ocupa cu receptsia si publicarea acelor secrete ce nu pot fi spuse niciodata, insa care trebuie sa vada lumina zilei. Citesc, ma cutremur si ma intreb incotro merge lumea, societatea?
De asemenea, sunt vizitatoare fidela a LifeDev, LifeHacker, JohnFields, etc - adresele se afla undeva in meniul din dreapta. Util, interesant, educativ. De aici ma intreb, care sunt elementele ce fac un blog de calitate?

No comments: