Thursday, February 21, 2008

Nirvana

Nirvana, " The man who sold the world" , "Lithium", "Smells like teen spirit", "Rape me", 'My Girl". Shi totushi sunt persoane care nici nu au auzit de Nirvana sau de Kurt Cobain. Consider ca e ca shi cum sa nu stii cine sunt The Beatles, Smokey, Abba... ok, nu its place muzika lor, insa ei au facut istorie... e o chestie de cultura generala.

Aveam 13 ani. Tabara "Trandafir", Vadul lui Voda. Nici macar nu tsin minte cum o cheama, shi daca ash vedea-o acum, nu cred k o recunosc. Suferea mult din cauza sinuciderii idolului sau - Kurt Cobain, shi zicea mereu ca el nu murise. A umplut camera cu poze de-ale lui, pe care le saruta pe rind in fiecare seara inainte de culcare, lucru pe care eram nevoita sa il fac shi eu caci nu eram shi nici nu sunt prea buna la jocul in cartsi shi deci mereu pierdeam, iar in loc de "Cucurigu" de la balcon (am facut shi asta ) pedeapsa era oda lui Kurt Cobain. Seara adormeam cu cintecele sale, muzika care la inceput imi zgyria urekile, insa mai apoi am inceput sa o iubesc, mai ales "My Girl ( Where did u sleep last night) http://www.youtube.com/watch?v=OVCqQmoHg8s&feature=related"
Acum, cind aud acele cintece, imi amintesc de acele timpuri vesele, libere, departe de totsi shi de toate, cind ne bucuram enorm cind venea duminika caci la amiaza ni se dadea inghetsata de ciocolata ce costa pe atunci 1 leu, cind locuiam in casutsa nr 4 in spatele caruia era un copac ce facilita intarea reprezentantsilor sexului masculin la noi in camera, cind mincam la cantina cea mai gustoasa mincare din viatsa mea - mazare fiarta pe jumate shi cotlet din carne dubioasa sau total lipsita de aceasta.. Erau zilele in care organizam discoteca de la orele 7 pina la 9 in incinta taberei, cind ne rushinam sa dansam de la 7 la 8 pentru ca era inca ziua, insa in ultima jumatate de ora ne faceam de cap asa cum stiam dansynd la " Cocojumbo" shi " Bailando", "Aischia" ( varianta originala) shi " Lemon Tree". Erau zilele in care in loc sa ne trezim dimineatsa pentru gimnastica, calculam timpul shi iehseam din casutsa exact in momentul in care grupul condus de Lider alerga pe linga noi, shi ne aranjam de parca fusesem acolo intreaga gimnastica. Erau zile in care ne bucuram de roua de pe iarba. Zile cind ne intrebam de ce baietsii alearga din urma noastra cu sticle pline cu apa shi ne uda. Erau zile in care aveam numai un televizor, pe care nu il folosea nimeni. Zile cu soare.

No comments: