Friday, February 8, 2008

Pe un picior de plai, pe o gura de rai...

Dupa o seara cu consum excesiv de lichid fierbinte shi pannetone(coptura similara cozonacului insa care contsine ingrediente suplimentare ca stafide shi alte fructe uscate, nuci, ciocolata sau caramela), dupa discutsii aprinse shi multe calorii piedute in procesul hototelor de ris ( 100 de hohote de ras ard cam tot atatea calorii cat 10 minute de alergat ), din exces de nostalgie pentru fraza "Buna seara, sunt Angela Gonta si va prezint stirile ProTv... ", am accesat site-ul oficial al postului ce ishi propune sa aduca in fiecare seara in casa oamenilor evenimentele cele mai importante, unde "personajul central al stirilor a devenit omul simplu si nu functionarul" shi unde "nu exista subiecte tabu, iar reporterii isi fac meseria liber".
Veshti bune chiar in prima pagina : de ieri, parlamentarii nu mai sunt nevoitsi sa suporte functsionalitatea scazuta, incomoditatea, aspectul exterior uzat shi culoarea roshie a scaunelor din parlament ce nu fusesera schimbate tocmai din 1991. Pina shi crainica shtirilor se abtsine de la zymbete sarcastice shi se straduie sa mentsina un caracter obiectiv al shtirii. Parlamentarii, la ryndul sau, s-au aratat extrem de entuziasmatsi de noile piese de mobilier, shi chiar formuleaza intr-un limbaj formal felicitari reciproce pentru noile scaune din piele maro, fac legatura intre skimbarea culorii scaunelor cu skimbarea puterii ( ! ) shi ishi exprima convingerea ca noile scaune vor contribui la eficientizarea activitatsii parlamentului. In fundal se observa efectele unei munci grele shi instovitoare pe fatsa unei deputate ce ishi odihneste ochii pentru citeva clipe pentru ca mai apoi sa ishi directsioneze toata atentsia catre probleme globale discutate in shedintsa, ca de exemplu abrogarea legii nr 208 ce interzice activitatea in baza de patente a micului business, problema care nu i-a permis altui parlamentar sa viseze linistit in timpul noptsii shi care da dovada de semne vadite de oboseala in fatsa camerei reporterilor (casca).
Parerile vis-a-vis de skimbarea scaunelor, designul carora in prealabil "a fost consultat cu toate fracÅĢiunile parlamentare” sunt insa impartsite : "...de ar skimba shi deputatsii ce sunt in fractsiunea majoritara, nu numai fotoliile " , comentariu dupa care se purcede la razboiul rece dintre organul legislativ shi cel executiv shi se face aluzie la lipsa activitatsii eficiente din partea guvernului shi a analfabetismului membrilor sai ce "stau totsi la compiuter insa nu lukreaza nimeni cu dinsul".
Fiecare scaun a costat 5.300 lei, cheltuindu-se in total 609.500 lei. Consider ca a fost o investitsie inteligenta, dat fiind faptul ca bugetul de stat prevede astfel de cheltuieli ce au scopul de a favoriza paturile social vulnerabile, de a ameliora conditsiile de trai shi de munca, shi de a promova principii de echitate shi dreptate. Se lukreaza activ shi in domeniul educatsiei - noile cartsi de istorie pentru cl. 11 au fost deja tiparite - e drept k acestea nu au fost inca avizate de Ministerul Educatsiei, dar acest lucru are o importantsa minora fiindca manualele pot fi oricind retiparite - bugetul de stat prevede shi astfel de cheltuieli " extraordinare".
Ne ramine doar sa accesam regulat "pagina web ce contsine informatsii despre integrarea europeana in limba moldoveneasca, in limba rusa si limba engleza", shi in caz de necesitate sa utilizam linia telefonica gratuita cu Bruxelles, unde "operatorii comunica in limba moldoveneasca si raspund la intrebarile legate de functionarea UE si alte politici",(http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=3728)
shi sa speram ca in 2012 vom asista doar la o aliniere extraordinara a astrelor iar schimbarea polilor magnetici ai pamantului, ce dupa cercetatorul american Lawrence E. Joseph se va intimpla tot in 2012, nu va avea efecte distructive shi nu va duce la sfyrshitul lumii prezis de civilizatsia Maya in urma cu 3000 ani.

O zi buna !


No comments: