Sunday, February 3, 2008

Apple Crisp

Ingrediente :
3-4 fete ce nu au alta okupatsie;
4-5 mere de dimensiuni medii;
1 cratitsa spalata in prealabil;
1 -1.5 l apa ( in dependentsa de marimea cratitsei);
1 aragaz, plita inductsione;
- cunostintse in materie de aprindere a plitei;
1 vas de dimensiuni medii;
4-5 linguri mari de faina;
1 vyrf de linguritsa de sare;
100g unt sau margarina, in dependetsa de fondurile disponibile;
250g zahar;
150 g ovaz adus de la Gobba;
1 lingura pentru amestecat;
cyt mai multa buna dispozitsie shi energie pozitiva;
fortsa medie de amestecare a masei omogene;
1 vas plat de dimensiuni medii;
1 rola functsionala;
4-5 persoane flamynde;

Mod de preparare :
Merele cumparate in prealabil de la Esselunga, Lidl, Diperdi sau Pam sunt spalate cu grija shi apoi decojite intr-un vas separat de catre persoana care mynuieshte cel mai bine armele albe. Se feliaza shi se pune la fiert cantitatea maxima posibila,deci se abtsine de la " gustarea" fructelor crude, ce se fierb pyna nu incepe a mirosi in camera de camin a compot de mere shi apar intrebari daca e voie de mincat / baut din el.
In alt vas se amesteca untul, faina, ovazul, zaharul, energia pozitiva shi sarea shi se adaoga citeva linguritse de zeama de mere pina la obtsinerea unei masa omogene. Se mentsine curatsenia pe masa de lukru pe tot parcursul procesului, iar eventualele urme de faina de pe cartea de Legal System de alaturi sunt indepartate cu ajutorul unui prosop fara ca stapyna cartsii sa observe.
Merele fierte la etapa 1 se aranjeaza uniform in forma de gatit shi iarashi se abtsine de la degustare. Apoi , daca se gaseste prin imprejurimi, se adaoga nitsel zahar pentru sigurantsa ca va fi destul de dulce prajitura. Aluatul se imprashtie uniform shi se introduce cu grija in rola incalzita in prealabil de catre ajutorul bucatarului shef la temperatura de 150-200 grade.
Prajitura se lasa in rola de la 40 min la 1 ora, iar intre timp beneficiarii pazesc cu grija perimetrul pentru a elimina posibilitatea de furt sau boicotare a proiectului.
Dupa skimbarea culorii prajiturii de la alb la maro deskis ( atentsie, nu la maro inkis, shi in nici un caz, negru ) , prajitura se transporta cu grija la lokul unde va avea loc consumarea, se taie felii shi se imparte participantsilor in conformitate cu aportul adus. Pentru sporirea caracreristicilor gustative, se serveste fierbinte shi se adaoga inghetsata.

Pofta Buna !

No comments: