Sunday, December 7, 2008

Scrisoare pentru Moshu

Draga Mosh Craciun,
Anul asta am fost fetita cuminte. Am ascultat de parinti cind imi ziceau sa ma imbrac bine caci aici in Italia aerul e umed si este foarte frig. Nu am fost bolnava si am mincat multe vitamine la fiecare masa. Am grija sa maninc si mult peste si carne, deasemenea imi place salata verde care contine multe elemente hranitoare. E drept ca lapte nu prea am baut pentru ca imi e nitsel lene sa ma duc pina la magazinul ce e la 10 min de mine, insa cred ca am compensat prin a minca muuulta ciocolata cu lapte. Dulciurile sunt majoritatea din Moldova, eu deci am sustinut si producatorul autohton. Sunt patrioata si urmaresc saptaminal stirile din tsara - e drept ca o fac si cu un scop egoist, caci majoritatea reportajelor ma fac sa rid de situatsiile create. Promit insa sa nu mai fac, caci este tara mea si trebuie sa o sustinem. Conducerea ne este comunista, insa ea a fost aleasa prin metode democratice, deci trebuie sa respectam parerea majoritatii si sa ne supunem deciziilor de sus. Am fost solidara cu cei ce nu au avut caldura in Chisinau si am suferit si eu de frig aici in Italia, iar de 1 decembrie, acuma recent, am dansat in suflet hora unirii.
De asemenea ma uitam in fiecare zi mai intii in stinga si apoi in dreapta cind treceam strada pe acolo pe unde nu este permis, nu injuram shoferii care trec pe rosu si nici nu m-am enervat aproape deloc pe grevele transporturilor publice. Ma stradui sa nu merg pe strada cu ochii in pamint si sa ma bucur de ceea ce vad in jur, sa zimbesc la trecatori si sa le zic cit mai amabil "No grazie" negrilor care se apropie fara rushine de mine ca sa imi propuna nush ce minunatsii. Ma stradui de-asemenea sa nu intirzii la lucru si nu bag in cap cind sheful face mishto de mine sau de alti lucratori, servesc clientsii intotdeauna cu un zimbet larg si am mereu un cuvint frumos de spus. Dau sfaturi si nu constring pe nimeni sa cumpere ceva de ce nu au nevoie, nu mint niciodata si nu le zic in fatsa ca nu le sta o anumita geaca cu puf de vulpe alba. Ma stradui sa ma misc repede si sa nu ii fac sa astepte, caci timpul inseamna bani. Cind ma pornesc acasa spun un CIAO cald tuturor din magazin, iar cind intru in metro nu ma imping si nu ma stradui sa ocup cit mai repede un scaun. Ofer locul batrinelor si oamenilor bolnavi, insa nu le dau bani celor ce cersesc in metro pentru ca nici eu nu am, mosule. Nu o fac din egoism sau din arogantsa, ci pur si simplu nu dispun de fondurile necesare.
Mosule, anul asta am invatat bine si in prima jumatate de an chiar am mergeam la lectii si eram studenta in toata legea. Examenele le-am dat bine- e drept ca intotdeauna este loc de mai bine, insa suntem oameni, iar oamenii mai gresesc. Am fost buna la inima cu colegii de grupa si ne imparteam mereu cu informatsii si cu materiale, de asemenea in camin suntem foarte prietenosi. Daca cineva face galagie la ora 3 de noapte eu nu ma scol din pat ca sa le fac observatsie ci ii las sa se distreze pentru ca stiu ca viatsa e scurta. Daca imi cere cineva o bucatsica de piine, eu zimbesc frumos si il trimit la alt vecin :)
Am fost cuminte, ascultatoare, harnica si intelegatoare. Nu m-am certat cu nimeni si mereu am oferit ajutorul meu. Imi spal dintsii de 2 ori pe zi si ma stradui sa nu stau prea mult la calculator. Sunt fetitsa responsabila si hotarita. Sunt mai in scurt taaaaare bravo :)

Imi aduci te rog un nepotsel?

2 comments:

adinusa said...

in italia nu este deloc foarte frig...

Roxanchik said...

eu am fost sincera cu moshu :) mie imi e frig.