Tuesday, December 2, 2008

Abstract din suparare

Pentru a lua o decizie nu este neaparat sa fii o persoana responsabila. Pentru a suporta consencintsele acesteia insa, da - si aici ai nevoie si de mult curaj. Pentru ca majoritatea deciziilor sunt luate in conditsii de incertitudine. De cele mai multe ori alegi cu ochii inchisi, de cele mai multe ori te bazezi pe factori abstractsi, ca de exemplu intuitia, bunul simts sau pur si simplu vocea inimii.
De multe ori esti tentat sa optezi pentru calea cea mai usoara, sa mergi pe drumul batut de toti. Alteori vrei sa fugi de o anumita problema. Asta insa nu inseamna ca ea nu te va astepta la urmatorul colts. Fuga este rusinoasa, stie toata lumea.... Este ea insa mereu sanatoasa?

Da, este greu, insa aminarea nu mereu aduce raspuns la o intrebare. Da, trebuie sa ai rabdare, insa cel mai important lucru este dorintsa. Daca vrei sa gasesti o solutie, o vei gasi. Daca insa asteptsi sa vezi poate se rezolva de la sine, cine stie, poate se va rezolva, insa nu iti garanteaza nimeni ca va fi in folosul tau. Asa ca trebuie sa te gindesti bine. Ce decizie sa iei si cind sa o faci. Si mereu sa fii gata sa primesti consecintsele. Fii responsabil. Accepta ca esti om mare, cu cap pe umeri, care este capabil sa gindeasca la rece si sa faca ceva in loc sa astepte sa ii cada mana din cer. Caci din cer in Milano cade numai ploaia....

No comments: