Saturday, March 29, 2008

O lume nebuna,nebuna de tot

Dat fiind faptul ca tot meditez asupra problemelor majore ca incalzirea globala, terorism, politica, coruptsie si de ce nu a fost astazi la cantina lasagna, decid ferm ca am nevoie de un fukitol.
Saptamina viitoare are loc summitul Nato. 2-4 aprilie, Bucuresti, 26 tsari NATO, parteneri si alte institutsii internatsionale. In agenda sunt : primirea noilor membri in aliantsa, operatsiuni in Afghanistan si Kosovo, viitoare parteneriate etc.
Cu aceasta ocazie, Bucurestiul este dat peste cap. Institutsiile publice sunt ori inchise ori functsioneaza su program redus. Tsara se pregateste sa primeasca oaspetsi de vaza. Care insa va fi costul acestui summit? Si nu am in vedere material.
Sa nu uitam sa fim oameni. Am urmarit cu sufletul la gura video, si ma gindesc si acum ca da, este ushor sa nu observi ceva ce nu cautsi, sau si mai bine, este foarte ushor sa ignori ceva ce nu vrei sa vezi, pentru ca vezi Doamne nu este in lista ta de indatoriri de serviciu. Na, oamenii aveau o misiune acolo, sa dirijeze coloana de mashini, dar cum ramine cu datoria de om?



Joi in metro la Bucuresti a fost gasit un om. Mort, in tunel, la 100 metri de statsie, fara semne de violentsa. Cind trecuse trenul precedent trupul rezemat sfidator de perete nu era inca acolo. Deci a fost plasat in acele 3 minute intre trenuri. Nu se cunosc cauzele mortsii. Nu se stie cum a ajuns trupul neinsufletsit acolo. Si nici nu se cunoaste mesajul ce s-a vrut trimis.
Peste tot sunt insemnari anti-NATO si se fac amenintsari. Oamenii au frica sa iasa in strada, caci sunt cu gindul la teroristi si la atacuri cu bombe. Cert este doar un lucru.

Este o lume nebuna, nebuna de tot.

No comments: