Monday, March 31, 2008

7 zile

M-a dat cu totul peste cap aceasta schimbare a orei. Deshi era bine ieri seara ca inca era lumina afara, astazi dimineatsa, intunericul de la ora 7 nu a fost un factor placut. Insa pina la urma, cu totsii avem anumite scopuri si datorii , de aceea mi-am miscat persoana la universitate pentru a visa mai departe in timpul orelor o plaja insorita, o paturika si un mini picnic cu o persoana foarte draga mie, persoana ce la moment este departe, insa lasa ca ma asteapta:)
Am decis pina la urma sa nu particip la toate orele pentru ca mi-a parut mie ca timpul petrecut acasa ar fi mai util, insa o data ieshita pe hol din cauza alarmei anti-incendiare zgomotoase, am ramas la taclale cu vecinii si nici nu am observat cum a trecut ora. Voiam initsial sa continui cosmarul materializat in cartea de probabilitate, insa sunt prea energica pentru a-mi pierde buna dispozitsie deschizind caietu si formulele.
Aceasta saptamina a trecut asa cum trece acea adiere racoroasa intr-o zi excesiv de calda de vara. A trecut repede si incet in acelashi timp, caci atunci cind ma gindesc la evenimentele de duminica trecuta imi pare ca a trecut o eternitate, pe cind gindindu-ma unde au zburat aceste zile de vacantsa, imi dau seama ca da, am avut activitatsi destul de interesante. Incepem de la o duminika?
Pastele catolic a fost sarbatorit in maniera studentseasca, cu orez si conserve. Eu eram nitsel in alta lume, caci din diverse motive nu puteam gindi lucid si nici nu imi parea ciudat ca nu o fac. Insa pina la urma, acest fapt nu a avut consecintse grave, caci aerul curat din noaptea aia mi-a readus la viatsa simtsurile adormite si mi-am dat seama ca inima nu are minte si nici mintea inima, si este foarte bine cind acestea sunt compatibile, parteneriat ce mi-a adus doar + saptamina asta. Deci intentsionez sa continui relatsia.
Luni a fost prima zi in care am beneficiat de bunatatea nemasurata a A si am vizitat sala de sport. Tot in acea zi am facut cunostintsa cu Moises, cu zimbetul sau si cu calitatsile sale fizice. Desigur, pe parcurs ce il analizam am descoperit ca doar atita este - un set de calitatsi fizice, insa pina la urma, ce te potsi astepta de la un antrenor? Forza :)
Deci toata saptamina a fost presurata cu activitatsi ce consuma timp, energie si materie cenushie. In ordinea respectiva, filme, sport si matematica financiara. Diminetsile erau petrecute de obicei in fatsa fidelului Toshiba cu site-ul ProTv deschis, lucru pe care nu il mai fac deoarece calitatea si contsinutul reportajelor lasa de dorit. De asemenea am incercat sa ma mentsin la zi cu stirile din tsara si de peste hotare, insa pina la urma asa si nu am patruns in adincul alegerilor ce urmeaza in Italia si nici nu am inteles mare lucru in cele din USA : Clinton, Obama, nominari, hm, daca zic ei ca Obama conduce, asa tre sa fie.... Dupa amiaza la cantina se discutau probleme globale ca de exemplu cite calorii contsine un produs oarecare si daca pastele cu sos roshu este de post sau nu. Desigur, dupa aia urma un proces activ de digestie, pentru ca aproximativ la orele 4 sa pornim cu A spre sala gazduitoare de minuni - aparate, piscina, sauna, aburi, jacuzzi.... si antrenori :) Orele petrecute acolo erau un rasfats pentru trup si pentru minte, mi-am intarit musculatura, mi-am valorificat calitasile de innotatoare, mi-am deskis porii si mi-am relaxat sufletselul in jacuzzi. A fost o experientsa de neuitat si de aia zic multsumesc !
Weekendul a fost zbuciumat, in asteptarea unui eveniment ce se promitea de mare amploare. Pina la urma, acesta si-a intrecut asteptarile, si deci eu ma declar complet multsumita de situatsie. Partea rea e ca nu stiu cit va dura, caci totul progreseaza iar eu ma cam tem de skimbare cind vine vorba de trecere de la o stare de bine la ceva necunoscut. Poate fi ceva si mai bine, insa la moment non voglio :(
Simbata seara am consemnat impreuna cu A ora planetei. Am stins toate aparatele ce necesitau electricitate: lampi, telefoane si alte aparate din camera, iar lumina era generata doar de catre luminarea parfumata sau patrundea de sub usa, din hol. Noi stateam in intuneric si ne-am varsat amarul si experientsele - discutsie ce a aruncat lumina negeneratoare de caldura asupra mai multor aspecte. Deshi imi pun inca multe intrebari existentsiale, caci nu ma cunosc inca intr-atit de bine incit sa inteleg din prima toate starile prin care trec, consider ca am parcurs un drum greu si anevoios pina a ajunge la starea in care sunt, si, cum am mai zis, ma declar multsumita... pentru moment.
Duminica, schimbarea orei m-a dat peste cap. S-a intors Giuseppe - chiar ii simtsisem lipsa - barbierit, energic, ins un pic trist. Ishi iubeste prietena de acasa, lucru rar la italieni, ce in mod normal au prietene insa nu se dau in laturi de la " ce le pica" cu o fata sau alta mai ushurica. Sau nu am dat eu peste italienii care tre? Deshi astia de la et 5 sunt totsi niste dulci :) Ii descopar si eu acum cind mi-am ameliorat nitsel italiana pina la nivelul in care ei deja inteleg ce spun :) Am stat cu el de vorba pina noaptea tirziu, si deci cind la ora 9:45 m-am trezit, era de fapt 10:45, ora ce s-a transformat in 12:30 pina mi-am facut programul de messenger de dimineatsa. Am cautat atent in enormul meu frigider, si cum aveam 2 categorii de produse de origine animaliera perioada de valabilitate a carora era pe sfirsite, am decis sa improvizez niste clatite. Acestea din urma au fost gustoase, asa cum au vociferat degustatorii si mincatorii acestora. Desigur, scopul scuza mijloacele, astfel clatitele au fost pregatite nistel neconventsional, insa pina la urma, am gasit o solutsie originala problemei ce aparuse in mijlocul procesului de facere a acestora si deci am dus pina la final prepararea desertului cu gem de vishine, capsuni si cacao. Am mai improvizat mai apoi un orez cu ciuperci, iar dupa ce am savurat bucatele, am decis ca este timpul sa ma ocup si de problema aia mai veche pe care mi-o dorisem insa de care deja aveam frica. Pina la urma, m-am ales doar cu senzatsii placute si cu experientse demne de impartashit, lucru care mi-a mentsinut zimbetul pe buze pina azi dimineatsa, cind am descoperit intunericul de afara. Ora de vara, ce sa ii faci.

No comments: